Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μεταλλαγμένα:κλείσαμε την πόρτα αλλά μπαίνουν από το παράθυρο!


ΕΠΕΙΓΟΝ:
Μεταλλαγμένα θέλουν να «τρυπώσουν» στα χωράφια μας!
Με τη δική σου συμμετοχή έχουμε καταφέρει μαζί να κλείσουμε την πόρτα στα μεταλλαγμένα. Τώρα όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μία απειλή και πρέπει να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη φωνή μας:
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τις τιμές των ζωοτροφών που
εκτινάσσονται, δύο πολυεθνικές μεταλλαγμένων (Syngenta και Pioneer/Dupont) ετοιμάζονται να «τρυπώσουν» στα χωράφια μας με την καλλιέργεια σόγιας, που μπορεί να είναι ήδη μεταλλαγμένη ή να επιμολυνθεί σύντομα.
Σήμερα παραπάνω από το 90% της σόγιας που καλλιεργείται παγκοσμίως, είναι μεταλλαγμένη και καμία από τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων διατροφής, δεν δεσμεύεται για τον οριστικό αποκλεισμό της από την παραγωγική της διαδικασία. Το αποτέλεσμα; Τα μεταλλαγμένα θα βρεθούν στο τραπέζι μας πριν καλά-καλά το καταλάβουμε!
Εσύ όμως ξέρεις ήδη ότι η μόνη ασπίδα ενάντια στα μεταλλαγμένα βρίσκεται στην ελληνική γη: Το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, μπορούν να αντικαταστήσουν μια για πάντα τη σόγια στις ζωοτροφές.
Έχοντας μπροστά μας τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων και πάλι, πρέπει να
στείλουμε ΤΩΡΑ ένα ηχηρό μήνυμα στις εταιρείες, τους αγρότες και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Για αυτό και σου ζητάω να προωθήσεις αυτο το μύνημα με όποιον τρόπο μπορείς σε όσους περισσότερους μπορείς, ώστε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι.

Ευχαριστώ πολύ,
Έλενα Δανάλη,
Υπεύθυνη εκστρατείας
για τη βιώσιμη γεωργία

ΣΟΚ: Διατροφικό σκάνδαλο στα μπιφτέκια των McDonald's!!!


Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους έφερε στο φως στην Αμερική ο γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald’s υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης.
Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ρόζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του  αμμωνίου!
Η αποκάλυψη αυτή, εκτός του ότι έπεσε σαν κεραυνός στην διατροφικά κακομαθημένη αμερικανική κοινωνία, σήκωσε και θύελλα διαμαρτυριών τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους γύρω από τη διατροφή.
Κυριολεκτικά αποτροπιαστική είναι η εικόνα που έδωσε ο Jamie Oliver περιγράφοντας λίγο ως πολύ το χάμπουργκερ της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας: «Βασικά παίρνουμε ένα προϊόν το οποίο αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φτηνή σκυλοτροφή και προσθέτοντας αυτή την ουσία το δίνουμε σε ανθρώπους». Με την προσθήκη δηλαδή αυτής της ροζ βλέννας, του διοξειδίου του αμμωνίου, αυτή η «φτηνή σκυλοτροφή» απλώς μετατρέπεται σε βρώσιμη από τον άνθρωπο!».
Μετά από αυτές τις κυριολεκτικά σοκαριστικές καταγγελίες του διάσημου σεφ, η McDonald’s αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αλλάξει τη «συνταγή» της ενώ σε δήλωσή της δεσμεύτηκε να μην ξαναχρησιμοποιήσει την εν λόγω ουσία και βρίσκοντας άλλο τρόπο (;) να «αναπληρώνει» το βοδινό κρέας των χάμπουργκερ που παρασκευάζει. Στην ίδια της ανακοίνωση η εταιρεία δήλωσε πως ποτέ δεν χρησιμοποίησε διοξείδιο του αμμωνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια ακριβώς συνταγή χρησιμοποιεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες μηδέ εξαιρουμένης και της δικής μας.



Με αφορμή το συγκεκριμένη αποκάλυψη, ο μικροβιολόγος Geral Zirnstein του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, συμφωνώντας πλήρως με τον Jamie Oliver, δήλωσε πως η χρήση του διοξειδίου του αμμωνίου στις τροφές είναι απαράδεκτη και πως θα πρέπει χωρίς καμιά άλλη συζήτηση να απαγορευτεί.

Πηγή: http://www.to-mati.gr

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Νέο διατροφικό σκάνδαλο από τα λαμόγια του πλανήτη.

Θυμάστε το e coli που πήγαν να το “χρεώσουν” στα βιολογικά αγγουράκια της Ισπανίας, καταστρέφοντας μαζί και τις Ελληνικές εξαγωγές; Οταν μόνο το Ολυμπία από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε ότι ήταν “Γερμανικό προϊόν”. Το ίδια με το αλογίσιο κρέας. Τώρα, τα πράγματα ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο.
H καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη Β1 ανιχνεύτηκε σε επίπεδα που ξεπερνούν
το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε ζωοτροφή καλαμποκιού, που έχουν προμηθευτεί τουλάχιστον 3.500 αγροτικές επιχειρήσεις στη Γερμανία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματα των ελέγχων, ωστόσο θεωρούν “απίθανο” να υπάρξει κίνδυνος για την υγεία του καταναλωτή!!! Αμετανόητα λαμόγια!!
Σχεδόν 10.000 τόννοι του καλαμποκιού αυτού από τη Σερβία παραδόθηκαν σε 13 παρασκευαστές ζωοτροφών στο βόρειο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν για την παραγωγή τροφής για βοοειδή, χοίρους και πουλερικά, διευκρίνισε το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας.

Ζειά. Η “απαγορευμένη” τροφή των αρχαίων Ελλήνων

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες
Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό, που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς;
Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ;
Από ποιούς και για ποιόν λόγο,πήρε εντολές; Ποιούς ενοχλούσε, η χιλιάδων ετών καλλίεργειά του;;
Αυτή είναι η ζειά,που χαρίζει ζωή και που για κάποιο λόγο,δεν έπρεπε οι Ελληνες να συνεχίσουν να τρώγουν!
Ζειά = “αλεύρι ντινκελ”‏…”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”
Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία “0″ ομάδος και οί υπόλοιποι “Α” ομάδος, οί Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς ”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”.

Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”).
Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.

Η σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση... Δειτε το!!!