Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ



Τρεφόμαστε πλέον με τροφές νεκρές ενεργειακά, σε ποσοστό 75% παγκοσμίως. Η λειτουργία του μηχανισμού μας έχει υποβαθμιστεί με καύσιμα τρίτης διαλογής. Ζούμε τη φτώχεια της αφθονίας και την επιδημική εξάπλωση της υπολειτουργίας μας ως είδος. Οι άνθρωποι στις μεγαλουπόλεις αδυνατούν να λειτουργούν το 100% του δυναμικού τους, διότι το 40% τους το απορροφά η ίδια η πόλη και συγκεκριμένα το μπετόν, η άσφαλτος και το πλαστικό. Μοιάζουν με μπαταρίες μόνιμα μισοφορτισμένες. Τις περασμένες δεκαετίες με ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχή φόρτιζες τις «μπαταρίες» σου. Οι εκφυλιστικές λειτουργίες που ενεργοποιούνται από τον τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, έχουν ακυρώσει ακόμα και αυτό το 48ωρο επαναφόρτισης. Όπως οι μπαταρίες, αν υπολειτουργήσουν επί μακρόν, αν δεν αποφορτιστούν ολοκληρωμένα πριν επαναφορτιστούν, γίνονται ανίκανες να φορτιστούν ολοκληρωμένα.

Υποτίθεται ότι η νικοτίνη και το κάπνισμα είναι ο σύγχρονος αποδιοπομπαίος τράγος της ιατρικής. Το πρώτο πράγμα που ερωτάσαι είναι αν καπνίζεις. Στην Αμερική ήδη ο νεορατσισμός κατά των καπνιστών τους εξοστρακίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν σου εγγυώνται δεκάρα αποζημίωσης αν είσαι καπνιστής και έκανες το τραγικό λάθος να αρρωστήσεις. Πώς να εξηγηθεί αυτό το μένος που έχει ξεσπάσει κατά των καπνιστών; Τα βάζουμε λοιπόν με τους καπνιστές, μια ολόκληρη κοινωνία, για να εκτονώνεται η αντίδρασή της για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, και ο οποίος μολύνεται από τις καμινάδες των εργοστασίων που δηλητηριάζουν όλο το περιβάλλον. Η ανθρωπότητα μοιάζει με εκείνον τον θρασύδειλο τύπο που θα ήθελε πολύ να δείρει το αφεντικό του, αλλά επειδή δεν μπορεί, δέρνει τη γυναίκα του. Έτσι, η πλήρη υποκρισίας κοινωνία μας, διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο κάθε μέρα, και ο κόσμος αγνοεί ότι αν το πρόβλημα ήταν η νικοτίνη, τότε θα έπρεπε να βάλουν αυτοκόλλητα και πάνω στις τομάτες (μεγάλης περιεκτικότητας νικοτίνη) που να γράφουν «1 τομάτα=1 πακέτο τσιγάρα» ή διάφορα σοφρωνιστικού τύπου λογότυπα όπως: «η σάλτσα τομάτα μπορεί να σε σκοτώσει», «το να τρως τομάτες μπορεί να βλάψει τα σπέρμα και να μειώσει τη γονιμότητα». Μπορείτε να φανταστείτε αυτοκόλλητο σε σαμπουάν να γράφει «προσοχή δημιουργεί καρκινογενέσεις». Φαντάζεστε πάνω σε ένα κινητό, αυτοκόλλητο να γράφει «η χρήση του προκαλεί νόσο Αλτσχάιμερ»; Την ίδια στιγμή που σήμερα μια άλλη όψη νεορατσισμού είναι, όταν κάποιος διαπιστώνει με τρόμο ανακατεμένο με περιφρόνηση «δεν έχεις κινητό;;;!!!».
Εάν κάνουμε μια επισκόπηση στο παγκόσμιο διατροφικό γίγνεσθαι, θα οδηγηθούμε σε ορισμένες σοβαρές διαπιστώσεις:
Χθες το επίκεντρο των επιστημών και των τεχνών της γαστρονομίας και της διατροφής ήταν ο άνθρωπος. Σήμερα είναι το κέρδος.
Χθες η παιδία ήταν συνδεδεμένη με την ιδέα της ανάπτυξης, της συνείδησης του πολίτη και γ’ αυτό η γνώση που λάμβανε κάποιος δεν επιτρεπόταν να ήταν περισσότερη από τις αρετές και την ευσυνειδησία του. Σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα, κουτσό και μονόφθαλμο, αποσκοπεί μόνο σε μια υποτυπώδη προετοιμασία, ίσα ίσα για να είναι κανείς προσαρμόσιμος για να λειτουργήσει στην αλυσίδα της παραγωγής. Η αφθονία της γνώσης που παρέχεται άκριτα, δίχως υπευθυνότητα και επίγνωση, καταλήγει μαζική σύγχυση, ημιμάθεια ή ηλιθιότητα. (Ενώ η βλακεία έχει επίγνωση της ανεπάρκειάς της, η ηλιθιότητα χαρακτηρίζεται από την άρνηση της αποδοχής της άγνοιας. Ο ηλίθιος νομίζει ότι γνωρίζει, αδυνατεί να χωρέσει την ιδέα της πνευματικής του εξαθλίωσης. Σε κατάσταση ηλιθιότητας η αλαζονεία και ο εγωισμός παρουσιάζονται φουσκωμένα. Στη βλακεία το εγώ βρίσκεται σε συστολή και όχι σε διαστολή. Ο βλαξ είναι το θύμα του εγωκεντρισμού. Εκεί όπου η ηλιθιότητα και η βλακεία βασιλεύουν πότε με το καλό μέσω μόδας και νοοτροπίας χαβαλέ, και πότε μέσω νόμων και κρατικής επιβολής, εκεί βασιλεύει η υποκρισία και το ψέμα, εκεί βασιλεύει η αδικία).
Και αν αναρωτηθούμε πώς είναι δυνατόν από τη μια να λέμε ότι «δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτό το κράτος» και από την άλλη να διαπιστώνουμε ότι κάθε μέρα μας ελέγχουν όλο και περισσότερο, τότε κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει έλεγχος ή δεν υπάρχει; Ή απλά ελέγχουμε μόνο ό,τι μας συμφέρει; Την απάντηση δίνουν τα χείλη του ελληνοτραφούς λατίνου Κικέρωνα: «Όταν οι νόμοι σιγούν, είναι γιατί περιστοιχίζονται από όπλα». Όταν φαίνεται στην κοινωνία μας ότι δεν λειτουργούν οι νόμοι, ότι η αλήθεια φιμώνεται, διώκεται και επικρατεί η αδικία, είναι γιατί κυριαρχούν οι δυνάμεις συγκεκριμένων συμφερόντων. Σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο κατά το οποίο η ίδια η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει την ενοχή για την υποκρισία της, εντάσσονται οι ποικίλες δραστηριότητες του ανθρώπου.
Όσον αφορά το θέμα της διατροφής, σε γενικές γραμμές, παρέχεται μια περιορισμένης ποιότητος εκπαίδευση, κατά κανόνα σε άθλιες ή ακατάλληλες εγκαταστάσεις, με υποτυπώδη εξοπλισμό παλιάς τεχνολογίας ή τερατώδη εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας, που ισοπεδώνει όμως εντελώς αυτό που λέγεται τρόφιμο. Διότι η ακριβότερη τεχνολογία διατίθεται μόνο για μαζική παραγωγή, για το λόγο ότι αποσκοπούσε από τη δημιουργία της στη μαζική κατανάλωση. Αν δούμε την κυριαρχία του πλαστικού και των συνθετικών ή αντικολλητικών σκευών, την ποιότητα των δομικών υλικών του χώρου, θα διαπιστώσουμε και πάλι ότι η αλαζονεία της ημιμάθειας κρύβεται κάτω από το προσωπείο του εκσυγχρονισμού και κάθε μόδας, που η ωφέλειά της είναι αμφίβολη. Από εκεί και πέρα, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα κατεστημένο που αρνείται να εντάξει τη γαστρονομία στις τέχνες ή τις επιστήμες, παρατείνοντας έτσι το χρόνο και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να απαλλαχθεί η ανθρώπινη διατροφή από τα θεμελιώδη και συστηματικά λάθη που τη χαρακτηρίζουν και τα οποία συναντάμε σε όλο το κύκλωμα ενεργειών και λειτουργημάτων που επικεντρώνονται στη διατροφή. Έτσι έχουμε μηχανές που καταστρέφουν τις πολυτιμότερες ουσίες των τροφίμων, χάριν της αύξησης του ορίου συντήρησης. Συσκευές όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων προκαλούν αποτύφλωση έως μαλάκυνση και Αλτσχάιμερ, χάριν ταχύτητας. Χιλιάδες μηχανές κάνουν κάθε μέρα τη ζωή μας πιο άνετη και ταυτόχρονα αφόρητη, από το στρίμωγμα και τις πιέσεις που ζούμε. Κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και ταυτόχρονα μαρτύριο από τις επιπτώσεις τους. Μας εξοικονομούν χρόνο για να μας τον κλέψουν, κάνουν τη ζωή μας πιο βολική, που έχουμε υποδουλωθεί σε αυτές.
Οι μέθοδοι επεξεργασίας αλλά και μαγειρικής των τροφίμων βρίθει από μύθους, δυσειδαιμονίες, εγκληματική άγνοια που εξαντλούνται συνήθως στην τρομολαγνεία των λοιμώξεων και των συνθηκών υγιεινής. Τα κριτήρια επιλογής μας στο super market αναλώνονται στο design της συσκευασίας και στην τεχνοκρατική πιστοποίηση που εγγυάται την ασφάλεια του προϊόντος. Μας ενημερώνουν περισσότερο και την ίδια στιγμή μας κρύβουν περισσότερα, και έτσι η σύγχυση και η αβεβαιότητα εντείνεται. Στη διαδικασία της διατροφής συμμετέχει ένας φαύλος κύκλος δηλητηριασμένου νερού, τροφίμων, μεθοδολογίας, επεξεργασίας, συντήρησης, συσκευασίας, μεταφοράς, σερβιρίσματος και ανακύκλωσης, μιας νοοτροπίας που θέτει τον άνθρωπο πιο κάτω από τα ζώα, διότι αυτά γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι τρώνε, και διακρίνουν το ωφέλιμο από το βλαβερό.
Κατεστημένα λαθών ανακαλύπτουμε στους συνδυασμούς των τροφίμων, στην επεξεργασία που απογυμνώνει το τρόφιμο από το φως και την ενέργειά του, προκειμένου να παρατείνει τη ζωή του, στη συσκευασία που φέρει. Είναι γνωστό εξάλλου ότι το υπερβολικό βράσιμο, μούλιασμα και κόψιμο των λαχανικών, καταστρέφει τις βιταμίνες του. Μέσα σε αυτό το χάος στον κόσμο της διατροφής, μπορεί να βρει κανείς περισσότερους άσχετους από όσους μπορεί να φανταστεί. Εκτός από αυτούς που στην κουζίνα βρίσκουν μια βολική σχέση εργασίας, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι μισούν αυτό που κάνουν, αδυνατώντας να δουν κάτι πέρα από το χρήμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι χωρίς στοιχειώδη κατάρτιση και σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, καλούνται να μαγειρέψουν και να σερβίρουν φαγητά, που συχνά τους προκαλούν αποστροφή, καθώς γνωρίζουν και μετέχουν στις διαδικασίες παραγωγής. Κι όλα αυτά με υποτίμηση στους μισθούς, τυραννικά ωράρια με υπερωρίες που ολοένα και συχνότερα δεν πληρώνονται και ασφάλιση που ολοένα και πιο συχνά αποδεικνύεται απάτη ή παραμένει σαν ανεκπλήρωτη υπόσχεση. Τι είδους ενέργεια καταλήγει στο πιάτο μας, καθώς ο φαύλος κύκλος θα συγκεντρωθεί στο στομάχι μας σε μορφή φαγητού, για να ξεκινήσει ο τρίτος φαύλος κύκλος που περνάει εγγυημένα από το νοσοκομείο. Ήδη είναι αρκετοί αυτοί που αναρωτιόνται «τι να φάμε τελικά;», και είναι εκείνοι που ανακαλύπτουν ότι όλα ξεκινούν από τον πρώτο φαύλο κύκλο, που ξεκινά από το μυαλό μας, τις ιδέες, τις πεποιθήσεις και τις αρχές μας, ιδίως εκείνες που καταπατούνται καθημερινά. Έτσι όταν ο φίλος γίνεται φιλαράκι, αρχίζει και ο άνθρωπος να γίνεται ανθρωπάκι.

«Από το χθες στο σήμερα»

Α) Τα δεδομένα που έχουμε είναι τα εξής:
·         Χθες ο άνθρωπος μάθαινε πώς να ανακαλύπτει ψάχνοντας την τροφή του, πώς να την εξασφαλίζει, να την συντηρεί και να την επεξεργάζεται προκειμένου να τον ωφελήσει και να τον βοηθήσει για την διαβίωση του. Σήμερα ο άνθρωπος αγοράζει έτοιμα επεξεργασμένα τα προϊόντα, πακεταρισμένα, με τα συντηρητικά τους, ψάχνει λιγότερο, μαθαίνει μόνο περιστασιακά και σχεδόν ποτέ όλη την αλήθεια για το τι περιέχουν οι τροφές που διαλέγει στα γρήγορα από το ράφι. Η δυσεύρετη και η πολύτιμη τροφή του χθες, σήμερα έχει υποκατασταθεί από την φθηνή, προσιτή τροφή σε επάρκεια, εξασφαλίζοντας ωφέλεια στην διαβίωσή του. Η ποιότητα των τροφών όμως αποδεδειγμένα δεν ωφελεί αλλά βλάπτει, επομένως εκείνοι που μας τα ταΐζουν αποσκοπούν μόνον στην επιβίωσή μας, όπως των σκλάβων προκειμένου να βγει η δουλειά.
Όμως είναι αλήθεια; Πράγματι ωφελείται στην διαβίωση του καταναλώνοντας τέτοιες τροφές;
Η αληθινή ζωή κι ακόμα περισσότερο το ευ ζειν απέχει πολύ από όλα αυτά που δεν είναι παρά επιβίωση.
·         Χθες ο σπόρος κάθε φυτού, λαχανικού ή φρούτου και κάθε κύτταρο ζωικού ιστού από ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά, κρέατα και γαλακτοκομικά ήταν απείρακτος, καθαρός, φυσικός και δεν είχε υποστεί καμία γεννετική τροποποίηση, καμία μετάλλαξη από φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα. Το νερό που ποτίζονταν όλοι αυτοί οι οργανισμοί και το οποίο ήταν και είναι σε περιεκτικότητα κατά μέσο όρο τα 2/3 δηλαδή το κύριο συστατικό της ζωής δεν είναι πλέον καθαρό.
Σήμερα τα τοξικά απόβλητα των βιομηχανιών, τα ραδιενεργά υπολείμματα και τα μη αντιληπτά χημικά καταστρέφουνε καθημερινά θάλασσες, λίμνες, ποτάμια και ανακυκλώνονται πολύ συχνά με βιολογικούς καθαρισμούς για την ύδρευση των πληθυσμών στην μεγαλουπόλεις.
Όλα είναι ζωντανά και το νερό είναι ο καλύτερος δείκτης για να μας το δείξει, η μοναδικότητα των κρυστάλλων κάθε σταγόνας σήμερα βάλλεται από τις ενώσεις του χλωρίου, την μόλυνση των τοξικών αποβλήτων των βιομηχανιών και τα καύσιμα και τα φυτοφάρμακα.
·         Χθες υπήρχε ένα βότανο που το χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να θεραπευτούν. Σήμερα τον σπόρο αυτού του φυτού και τα δικαιώματα της φαρμακευτικής εκμετάλλευσης, τα αγόρασαν 2-3 εταιρίες. Αυτές έκαναν 2 πράγματα, αρχικά είδαν ότι δεν συμφέρει η φυσική επεξεργασία. Το βότανο ξεχάστηκε, οι εταιρίες μετάλλαξαν τον σπόρο για να εξασφαλιστεί μαζική παραγωγή εις βάρος όμως των ιδιοτήτων που είχε ο καθαρός σπόρος και το βότανο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα γενικότερο φαινόμενο˙ χιλιάδες φάρμακα που μας θεραπεύουν από μια ασθένεια, χωρίς να το γνωρίζουμε μας προκαλούν δυο, τρεις νέες αρρώστιες. Ένας φαύλος και μάταιος κύκλος, με παρανοϊκά αποτελέσματα προς όφελος των κερδών των φαρμακευτικών εταιριών. Ο περίφημος ερευνητής των μυθιστορημάτων έλεγε «ακολούθα το χρήμα και θα βρεις τον εγκέφαλο».
·         Χθες οι άνθρωποι δεν γνώριζαν την χημική ανάλυση του νερού, αλλά ήξεραν πως, που, πότε και τι νερό χρειάζονταν για τις ανάγκες τους.
Σήμερα πλημμυρισμένοι πλέον από γνώσεις για το νερό, δεν έχουμε ιδέα τι νερό πίνουμε από την βρύση.
·         Χθες μαγείρευαν με υποτυπώδη μέσα και εξοπλισμένο από το φαγητό που φαινόταν στο μαντέμι ή ακόμα ποιο πριν στο κεραμικό γιουβέτσι ή στην γάστρα, σήμαινε γιορτή και γλέντι.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα κεραμικά σκεύη προκαλούν βλάβη στην λειτουργία των νευροδιαβιβαστών και γι’ αυτό καταργήθηκαν από την χρήση τους. Αυτό σημαίνει ότι το κεραμικό, με την επεξεργασία που γίνεται στην φωτιά και στο φαγητό, με τα οξέα τα οποία ζυμώνονται εκεί δηλητηριάζουν την λειτουργία των νευροδιαβιβαστών λόγω του μολύβδου που παράγεται και λειτουργεί σαν δηλητήριο. Ναι αλλά υπήρχε καμία εξέλιξη στο μεταξύ; Τι καινούργια σκεύη βρήκαμε; Πλαστικά, «Τεφάλ», χαλκός, αλουμίνιο και αποστειρωμένα σκεύη. Τα οποία καταστρέφουν τις βιταμίνες και διοχετεύουν βλαβερές μεταλλικές ουσίες. Το πλαστικό και το μέταλλο εισβάλει στις κουζίνες και καταργεί το ξύλο, ένα φυσικό υλικό. Το πλαστικό είναι υλικό που απορροφά την ενέργεια του υλικού του τροφίμου, είναι αρνητικό υλικό ως προς την βιομαγνητική ζωτική ενέργεια του ανθρώπου, δηλαδή την απορροφάει. Και γι’ αυτό που στις πόλεις έχουμε πολύ πλαστικό, μπετόν και άσφαλτο, βλέπουμε τους ανθρώπους να έχουνε αποδιοργάνωση και έλλειψη ενέργειας σε καθημερινή βάση. Μαθαίνουν να φυτοζωούν και υποτάσσονται όπως τα κοπάδια στα χοιροστάσια, τα βουστάσια και τα πτηνοτροφεία. Ουσιαστικά φυτοζωούν, σε μια συγκεκριμένη διατροφή, η οποία είναι μια συγκεκριμένη δίαιτα με μεταλλαγμένα δημητριακά και σιτηρά, με μολυσμένο νερό, με μολυσμένο γάλα, με μαργαρίνη, με ασπαρτάμη, ακόμη και το μέλι νοθεύσανε αφού τα φρούτα είναι πιο μολυσμένα από τα λαχανικά σήμερα.
·         Που να καταφύγει κανείς για να βρει πραγματικά καθαρή διατροφή; Πρέπει να ψάξει, να ερευνήσει, να μάθει, έτσι μόνο οι λίγοι αυτοί που μπορούν και το κάνουν, απολαμβάνουν μια σωστή διατροφή, οι υπόλοιποι εντάσσονται μέσα στην μάζα η οποία τρέφεται όπως ακριβώς τρέφεται μέσα στις στάνες, φαστ-φουντ, βιομηχανοποιημένα είδη, έτοιμα προψημένα είδη που τα τηγανίζει η νοικοκυρά και τελειώνει μια και καλή, όπως μπιφτέκια, πίτσα έτοιμη, κατεψυγμένα έτοιμα φαγητά που τα βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, είναι η άλλη παγίδα. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η ηλεκτρομαγνητική μόλυνση προκαλείται από τα ραδιοκύματα και τις ακτινοβολίες, οι οποίες αδρανοποιούν ή υποστέλλουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα μικροκύματα σχετίζονται άμεσα με τις βλάβες που παθαίνουν τα μάτια, είναι γνωστό επίσης ότι όλοι οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν διαρροή μικροκυμάτων. Το μάγνητρο ένας ηλεκτρονικός σωλήνας παράγει εναλλασσόμενο δυναμικό πεδίο, υδατικά μόρια, αμινοξέα, λιπίδια, πρωτεΐνες, ανταποκρίνονται στην συναναστροφή του ηλεκτρικού πεδίου δονούμενα γύρω από τον άξονα τους μέχρι και 5,5 δισεκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο. Συνεπάγεται διαμοριακή τριβή στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα να έχουμε θερμότητα από μέσα προς τα έξω, συνεπάγεται η ανάπτυξη άγνωστων ουσιών, συνεπάγεται η δημιουργία ελεύθερων ριζών που προκαλούν καρκίνο. Αυτά αλληλεπιδρούν με ένζυμα του οργανισμού και προκαλούν βιολογικές διαταραχές. Σε έκθεση του 1980 από το Γερμανικό Ινστιτούτο Υγιεινής «Ακτινοβολών του Ομοσπονδιακό γραφείου Δημόσιας Υγείας» φανέρωσε προβλήματα στον θυρεοειδή, τα επινεφρίδια, την σύνθεση και λειτουργία του αίματος, δομικές αλλαγές χρωμοσωμάτων, καταρράκτη στα μάτια, αδυναμία συγκέντρωσης και καρκινογένεση. Και όμως οι πωλήσεις των φούρνων μικροκυμάτων έχουν υπεραυξήσει τις πωλήσεις τους και φανερώνονται συνέχεια και καινούργιες μάρκες.
·         Οι νοικοκυρές ακόμα και το γάλα για το μωρό τους το βράζουν εκεί, το νερό για το τσάι τους το βράζουν εκεί, προφανώς για το νερό δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί προκαλείται βρασμός, αλλά και αυτό δεν ευσταθεί, δεν είναι αθώο. Διότι σήμερα γνωρίζουμε ότι το νερό ανταποκρίνεται τέλεια στις δονήσεις που εμείς αποκαλούμε μουσική η ανθρώπινο λόγο, με αποτέλεσμα να βρωμίζει αν το βρίζεις ή να μυρίζει πανέμορφα αν του λες όμορφα λόγια, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα λουλούδια. Αν αυτό συμβαίνει σε ένα μόριο νερού, εμείς δεν πρέπει να αναρωτηθούμε που είμαστε 72% νερό, εάν αυτές οι ακτινοβολίες ή οι ενέργειες επηρεάζουν και εμάς άμεσα; Φυσικά και μας επηρεάζουν, η ηλεκτρομαγνητική μόλυνση και τα μικροκύματα λοιπόν είναι αποδεδειγμένα μια μόλυνση που φαίνεται σήμερα, όπως η κορυφή του παγόβουνου, μεθαύριο είναι πολύ πιθανότερο να ανακαλυφθούν και κάποιες άλλες μορφές μόλυνσης που ακόμα η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει και που δεν εντάσσονται ούτε στην ηλεκτρομαγνητική μόλυνση, ούτε από άλλες χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.
·         Την ίδια στιγμή λοιπόν που εκατομμύρια άνθρωποι αναρωτιούνται αν υπάρχουν εξωγήινοι ή δεν υπάρχουν και ποιοι είναι αυτοί, οι ίδιοι οι επιστήμονες μας αποκαλύπτουν ότι εδώ και 4,6 δις χρόνια, η διαστημική βροχή μεταφέρει μικροοργανισμούς στην γη και έτσι οτιδήποτε πιθανόν να προέρχεται απ’ έξω από την γη. Εάν λοιπόν και εμείς προερχόμαστε από εκεί όπως η ίδια επιστήμη ισχυρίζεται τότε δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι εξωγήινοι. Είμαστε όπως οι «νοικάρηδες» που δεν σέβονται και καταστρέφουν το χώρο που νοικιάζουν.
·         Γνωρίζετε ότι 1 δις άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πόσιμο νερό; Ότι 2,4 δις δεν έχουν σωστές εγκαταστάσεις υγιεινής και ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 2 τόνους την ημέρα νερό που ανακυκλώνει μέσα απ’ την αναπνοή του και απ’ το νερό που χρησιμοποιεί για τις διάφορες ανάγκες του; Διαθέσιμο όμως είναι μόνο το 0,003 % διότι το 97 % του νερού είναι στον ωκεανό, ενώ το 2,997 % του νερού είναι παγιδευμένο στους παγετώνες και τα παγόβουνα και γι’ αυτό διαθέσιμο είναι ελάχιστο. Το διαθέσιμο νερό 0,003% είναι το νερό που ανακυκλώνουν όλα τα είδη μαζί με τον άνθρωπο στην αλυσίδα της ζωής και ο ίδιος ο πλανήτης. Το μόνο διαθέσιμο έχει υποστεί την μεγαλύτερη μόλυνση, στις λίμνες, τα ποτάμια, στους παγετώνες και στον ωκεανό. Για 120 εκατομμύρια ανθρώπους το νερό είναι πολυτέλεια, 4 δις κρούσματα διάρροιας τον χρόνο προκαλούνται λόγω μολυσμένου νερού και 2,2 εκατομμύρια θάνατοι κυρίως παιδιών βάσει πληροφοριών της «Γιούνισεφ» προκαλούνται από την έλλειψη νερού, 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνου λόγο μολυσμένου νερού, όπως λέει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ενώ 76 εκατομμύρια υπολογίζεται ότι θα πεθάνουν μέχρι το 2020 λόγω έλλειψης νερού, 3 δισεκατομμύρια έχουν νερό στο σπίτι τους μόνο. Το 40% του νερού χάνεται πριν φτάσει στον καταναλωτή στις μεγαλουπόλεις.
·         Το νερό έχει και άλλους μύθους, που πρόκειται να απομυθοποιηθούν στην συνείδηση του ανθρώπου, ας ξεκινήσουμε από τους πιο απλούς, όλοι γνωρίζουνε ότι το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου, αν σιγοβράσουμε όμως αποσταγμένο νερό μπορεί να φτάσουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ο δεύτερος μύθος λέει σύμφωνα με τους νόμους της μοριακής φυσικής, το νερό θα έπρεπε να γίνει πάγος σε λιγότερο από (80 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός) και όχι στους μηδέν βαθμούς.
·        Αυτό που παραμένει ανεξήγητο είναι γιατί συνεχίζεται η φθορίωση του νερού, ενώ έχει αποδειχθεί αυτό συνεπάγεται την εξασθένηση του οργανισμού, της διανοητικής του ικανότητας, προκαλεί κακοκεφιά, ιδρωμένες παλάμες, δερματικά νοσήματα, κυκλοφορικό, καταστροφή νευρικού συστήματος, παθολογία των οστών, καρκίνο, αρνητική επιρροή στο δείκτη νοημοσύνης των παιδιών, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιοπάθειες και αρτηριοσκλήρωση.
Το φυτικό ανάλογο του φθορίου είναι το κόκα, που εμπεριέχεται στην κόκα κόλα.

Συμπέρασμα
·        Σήμερα μόνον τα ζώα γνωρίζουν να επιλέγουν τι να φάνε οι άνθρωποι και τα κατοικίδια τρώνε ό,τι τα ταΐζουν.
·        Στους πολιτικούς κύκλους συχνά λέγετε ότι η απληστία με το προσωπείο της ηθικής δεν είναι τίποτε άλλο παρα η πολιτική. Σήμερα το νέο σύστημα εξουσία κατασκευάζει απαγορευτικούς κανόνες για να παράγει και να διαμορφώσει τη ροή του υπερκαταναλωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου