Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ομιλίες Γ Κλειδαράς Δ Καραμήτσας, πάνω στον Codex Alimentarius

Εκδήλωση στην «Αυλαία» για το Codex Alimentarius

Την 15/4/2011 και ώρα 16.00, στην Αυλαία, στον Κεραμεικό, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Γαστρονομίας κ. Γεωργίου Κλειδαρά, σε συνεργασία με τις σπίθες Δυτικής Αττικής και Ερέτριας, έγινε η δεύτερη συγκέντρωση-προβολή για το ευρύ κοινό με θέμα τον Διατροφικό Κώδικα (Codex Alimentarius) και κεντρικούς ομιλητές τον κ. Γ. Κλειδαρά και τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Καραμήτσα, που άμεσα προσφέρθηκε να βοηθήσει από την δική του σκοπιά στην ενημέρωση του κοινού.
Από νωρίς στην Αυλαία κατέφθασαν οι τεχνικοί του ήχου και της εικόνας-μέλη της Σπίθας Δυτικής Αττικής, που για άλλη μια φορά έδωσαν από το χρόνο και το κέφι τους στην οργάνωση της προβολής.
Την καθορισμένη ώρα, η συντονίστρια της εκδήλωσης, κα Ειρήνη Γιαννετάκη, άνοιξε την εκδήλωση με δυναμισμό και χάρη, μεταφέροντάς μας αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Κλειδαρά η Επιστήμη της Τέχνης να Ζεις, με θέμα «Η διαστροφή της διατροφής είναι θέμα Δημοκρατίας». Το ίδιο δυναμική η προβολή της ταινίας, προκάλεσε και πάλι την έκπληξη όσων την παρακολούθησαν, που διαπίστωσαν ότι πραγματικά οι τροφές που διατίθενται σήμερα προς κατανάλωση είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους χημικά επεξεργασμένες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Η ομιλία του κ. Κλειδαρά αποτέλεσε πραγματική προσφορά για τους παρόντες, καθώς ο ίδιος, με αμείωτο ενδιαφέρον και αγάπη για τους ανθρώπους και για όσα συμβαίνουν, συνεχίζει ακούραστα, παρά τις όποιες αντιξοότητες να ενημερώνει το κοινό αλλά και τις αρχές, ως ειδικός του θέματος, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα προϊόντα διατροφής. Τον ευχαριστούμε γιατί ο λόγος του πάντα μας θυμίζει ότι εμείς οι άνθρωποι, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι να καθορίσουμε και τη ζωή μας και τη διατροφή μας.

Ο κ. Δ. Καραμήτσας, με λόγο απλό, σαφή και κατανοητό, που καταδεικνύει την βαθιά του εντρύφηση σε θέματα οικονομίας, πρότεινε το -εκπονημένο από τον ίδιο και τους συνεργάτες του και κυρίως εφικτό- μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας με τρόπο περιορισμού ή και εξαφάνισης ακόμα του κέρδους των μεσαζόντων, ικανό να απελευθερώσει και τη διατροφή από την κατευθυνόμενη παραγωγή και κατανάλωση που επιβάλλεται από όσους κερδίζουν εις βάρος της ποιότητας της διατροφής. Το μοντέλο στηρίζεται στην αύξηση της παραγωγής, την δραστηριοποίηση του καθενός μας και την συνεργασία μας. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του στην εκδήλωση και την προσφορά του στον άνθρωπο.
Ευχαριστούμε την αίθουσα Αυλαία και όσους συνετέλεσαν στη δωρεάν διάθεσή της για τον σκοπό της ενημέρωσης του κόσμου. Ευχαριστούμε τις Σπίθες Σεπολίων και Κέντρου, για την παρουσία τους και την στήριξή τους. Τέλος ευχαριστούμε το σωματείο Έργο Λόγου Αγάπης για τη συνεργασία και την βοήθεια που μας παρείχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου